Lehký kulatý koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lehký kulatý koláč
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1888 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
1 špetka | Cukr vanilka |
40 g | Máslo čerstvé |
130 g | Mouka polohrubá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 102,9mg |
Draslík | 45,1mg |
Vláknina | 962,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lehký kulatý koláč postup přípravy receptu:
1 | Nejprve rozehřejeme 30g másla a necháme vychladnout. Rozklepneme vejce, přidáme cukr a vanilku a ve vodní lázni vymícháme při nízké teplotě do pěny. Poté šleháme dokud směs nenabude asi čtyřnásobného objemu. Z vodní lázně vyjmeme a ještě chvíli šleháme. Směs musí být vláčně tekoucí. Vmícháme postupně 120g mouky a rozehřáté máslo. |
2 | Troubu předehřejeme na 180C. |
3 | Koláčovou formu vymažeme a vysypeme. Vlijeme těsto a pečeme 20minut. Po vyjmutí z trouby ihned vyklopíme z formy. |