Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18880

Ingredience

2 ks Bobkový list
450 g Brambory
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 ks Fenykl sladký - hlíza
1 ks Kopr čerstvý
300 g Makrela obecná
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
300 g Parmice
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
4 ks Rajčata
6 ks Rohlíky bílé
1 špetka Sůl
300 g Treska aljašská
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
150 ml Víno bílé
600 ml Vývar rybí
2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 024kJ
14% Sacharidy 50 g
20% Tuky 15 g
23% Sodík 454 mg
62% Bílkoviny 35 g

Bretaňská cotriade postup přípravy receptu:

1

Na minimálně 10 minut necháme v horkém rybím vývaru máčet vlákna šafránu (blizny), která jsme rozmělnili v hmoždíři.

2

Cibuli opékáme 4-5 minut v hrnci na rozehřátém másle, přidáme drcený česnek, nakrájený pórek a fenykl, brambory nakrájené na kostky, přikryjeme pokličkou a 10-15 minut dusíme do změknutí. Poté přilijeme víno a prudce 3-4 minuty vaříme, dokud se jeho objem nezmenší o polovinu. Přidáme bobkové listy, tymián, nakrájená rajčata, zamícháme, přilijeme rybí vývar se šafránem, přiklopíme pokličkou a zvolna 15 minut vaříme.

3

Přidáme maso z ryb, 3-4 minuty podusíme doměkka, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme petrželku.

4

Rozdělíme do nahřátých talířů a servírujeme ozdobené citronem a koprem. Jako přílohu dáme křupavé bílé pečivo.

Poznámka

Dušené rybí maso můžeme vyjmout, zeleninu rozmixovat, maso vrátit do vzniklého pyré a přidat petrželku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept