Bretaňská cotriade - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bretaňská cotriade
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18880 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
450 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 ks | Kopr čerstvý |
300 g | Makrela obecná |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
300 g | Parmice |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
4 ks | Rajčata |
6 ks | Rohlíky bílé |
0,5 kávová lžička | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
300 g | Treska aljašská |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno bílé |
600 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 71,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 596,9mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Citrony, Kopr čerstvý, Parmice, Rajčata, Sůl, Treska aljašská, Tymián čerstvý, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Makrela obecná, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Rohlíky bílé, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bretaňská cotriade postup přípravy receptu:
1 | Na minimálně 10 minut necháme v horkém rybím vývaru máčet vlákna šafránu (blizny), která jsme rozmělnili v hmoždíři. |
2 | Cibuli opékáme 4-5 minut v hrnci na rozehřátém másle, přidáme drcený česnek, nakrájený pórek a fenykl, brambory nakrájené na kostky, přikryjeme pokličkou a 10-15 minut dusíme do změknutí. Poté přilijeme víno a prudce 3-4 minuty vaříme, dokud se jeho objem nezmenší o polovinu. Přidáme bobkové listy, tymián, nakrájená rajčata, zamícháme, přilijeme rybí vývar se šafránem, přiklopíme pokličkou a zvolna 15 minut vaříme. |
3 | Přidáme maso z ryb, 3-4 minuty podusíme doměkka, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme petrželku. |
4 | Rozdělíme do nahřátých talířů a servírujeme ozdobené citronem a koprem. Jako přílohu dáme křupavé bílé pečivo. |
Poznámka
Dušené rybí maso můžeme vyjmout, zeleninu rozmixovat, maso vrátit do vzniklého pyré a přidat petrželku.