Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 18883
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Olej olivový
750 g Olihně
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
150 ml Víno červené
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 200kJ
5% Sacharidy 17 g
10% Tuky 8 g
15% Sodík 292 mg
55% Bílkoviny 31 g

Dušené olihně postup přípravy receptu:

1

Na rozehřátém oleji ve velkém kastrolu opékáme za občasného míchání dozlatova olihně, které jsme si připravili takto: jednou rukou pevně přidržíme tělo olihně a druhou rukou vytáhneme chapadla a hlavu. Odstraníme vnitřní orgány, stáhneme z těla vnější blánu, odřízneme chapadla těsně za ústním otvorem, tělo i chapadla důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, tělo nakrájíme na kroužky a osušíme pomocí papírových utěrek.

2

Když máme olihně opečené dozlatova, vmícháme prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli, tymián a dusíme asi 5 minut doměkka. Přidáme rajčata, víno, vodu, přivedeme k varu a poté vložíme na 2 hodiny do trouby vyhřáté na 140°C.

3

Vyndáme z trouby, vmícháme petrželku, osolíme, opepříme, ozdobíme čtvrtkou citronem a drobně pokrájený koprem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept