Fazolkový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolkový salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18887 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
130 g | Cibule |
400 g | Fazolové lusky zelené |
10 ml | Ocet kvasný lihový |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,8 kávová lžička | Sůl |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 549,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolkový salát postup přípravy receptu:
1 | Očištěné fazolové lusky pokrájíme na menší kusy a povaříme ve slané vodě (1/2 lžička sůl). Na kolečka pokrájenou cibuli zprudka osmahneme na olivovém oleji a vmícháme do uvařených fazolek. |
2 | Na závěr salát dochutíme utřeným česnekem, octem a solí. |
3 | Podáváme vychlazené. |