Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 1889
Kategorie: Cukroví

Ingredience

30 g Čokoláda hořká
60 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Kakao - prášek
0,5 ks Kypřicí prášek do perníku
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Med včelí
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 856kJ
8% Sacharidy 30 g
10% Tuky 8 g
1% Sodík 17 mg
8% Bílkoviny 5 g

Kakaové perníčky postup přípravy receptu:

1

Jedno vejce, máslo a cukr utřeme do krému, přidáme med, strouhanou čokoládu a kakao.

2

Mouku smíchanou s práškem do perníku postupně vmícháme do směsi.

3

Z hladkého těsta vyválíme plát asi půl cm silný.

4

Vykrajujeme různé tvary perníčků, přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200°C.

5

Hotové ještě teplé potřeme rozšlehaným vejcem, vychladlé zdobíme bílkovou polevou nebo čokoládou.

Poznámka

Perníčky nepotřebují rozležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept