Ryba na marocký zůsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba na marocký zůsob
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18890 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citrony |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy zelené |
800 g | Parmice |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,3 kávová lžička | Šafrán |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 98,0mg |
Draslík | 970,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 538,4mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Kurkuma, Parmice, Rajčata loupaná (konzervovaná), Skořice mletá, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba na marocký zůsob postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce, ve kterém jsme na rozehřátém oleji, za občasného míchání opékali 10 minut cibuli doměkka, přidáme skořici, mletý koriandr, šafrán, kmín, kurkumu a za stálého míchání ještě asi půl minuty opékáme. Přidáme nakrájená rajčata a vývar důkladně promícháme. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou, 15 minut zvolna dusíme, odstraníme pokličku a ještě 20-35 minut vaříme do zhoustnutí. |
2 | Vykostíme parmice, hlavu a ocas nepoužijeme, nakrájíme na půlky, přidáme do hrnce, povaříme 5-6 minut na mírném ohni, aby maso bylo křehké, ale nerozpadalo se. |
3 | Nakonec opatrně vmícháme nakrájený citron nakládaný v soli, olivy, sůl, pepř, nakrájený čerstvý koriandr a servírujeme v kastrolu. |
Poznámka
Jako přílohu použijeme kuskus. Citrony nakládané v soli připravíme snadno sami. Zavařovací sklenici naplníme citrony, které jsme podélně nakrájeli na čtvrtky, aniž by se čtvrtky úplně oddělily, do každého citronu vložíme 4 lžíce mořské soli, přidáme šťávu z dalšího citronu, zalijeme vodou a necháme nejméně měsíc uležet.