Jednoduchý recept

Znojemský hovězí guláš

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 189
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Cibule
750 g Hovězí maso přední
1200 ml Hovězí vývar základní
2 g Kmín celý
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Okurky nakládané
20 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
30 g Sůl
150 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 345kJ
3% Sacharidy 13 g
28% Tuky 21 g
87% Sodík 2 g
36% Bílkoviny 20 g

Znojemský hovězí guláš postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kousky.

2

Cibuli oloupeme a nasekáme, osmažíme ji dorůžova na části tuku, přidáme mletou papriku a zpěníme ji. V základu osmahneme maso, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Krátce podusíme, maso podlijeme trochou vývaru a pod poklicí dusíme do poloměkka.

3

Potom šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání dusíme, až maso změkne.

4

Měkké maso přendáme do jiné nádoby a přes hustý cedník na ně přecedíme omáčku. Ještě krátce povaříme.

5

Okurky nakrájené na nudličky a podušené na části tuku vložíme na každou porci při podávání.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept