Znojemský hovězí guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Znojemský hovězí guláš
Znojemský hovězí guláš
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 189 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso přední |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
2 g | Kmín celý |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Okurky nakládané |
20 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 60,8mg |
Draslík | 423,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Znojemský hovězí guláš postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kousky. |
2 | Cibuli oloupeme a nasekáme, osmažíme ji dorůžova na části tuku, přidáme mletou papriku a zpěníme ji. V základu osmahneme maso, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Krátce podusíme, maso podlijeme trochou vývaru a pod poklicí dusíme do poloměkka. |
3 | Potom šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání dusíme, až maso změkne. |
4 | Měkké maso přendáme do jiné nádoby a přes hustý cedník na ně přecedíme omáčku. Ještě krátce povaříme. |
5 | Okurky nakrájené na nudličky a podušené na části tuku vložíme na každou porci při podávání. |