Koláč s kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s kořením
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1890 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 špetka | Hřebíček mletý |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
20 g | Máslo čerstvé |
200 g | Med včelí |
100 ml | Mléko polotučné |
160 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 27,9mg |
Draslík | 97,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček mletý, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Muškátový oříšek, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s kořením postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku a prášek do pečiva. Přidáme skořici, muškátový oříšek, mletý hřebíček a čerstvě mletý pepř. |
2 | V misce rozklepneme vajíčko, rozšleháme vidličkou a pak metličkou prošleháme s mlékem a medem. Po částech přidáváme do mísy s moukou a dbáme na to, aby se těsto spojilo a nevytvořilo hrudky. |
3 | Troubu předehřejeme na 170C. |
4 | Těsto vlijeme do formy a uhladíme. Pečeme asi 60minut. Hotový koláč necháme 5minut stát, poté jej vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce. |
Poznámka
Přidáním zázvoru nakrájeného na kousky získáme zvláštně pikantní chuť.