Jednoduchý recept

Rybí polévka

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 18904
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
40 g Celer - nať
2 stroužek Česnek
130 g Cibule
10 ml Citronová šťáva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 g Mořská štika - filety
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Mrkev kořen
6 g Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
70 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Rýže předvařená (parboiled)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 184 kcal
Kilojoule 769kJ
4% Sacharidy 15 g
9% Tuky 7 g
4% Sodík 74 mg
27% Bílkoviny 15 g
Rybí polévka

Rybí polévka postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté mořské ryby uvaříme ve 2 l vody. Za varu pečlivě sbíráme vzniklou pěnu. K rybám přidáme pepř, snítky celerové natě, rozčtvrcené cibule a bobkový list. Vaříme do změknutí ryb. Poté vývar scedíme přes hustý cedník.

2

Petržel, mrkev a česnek omyjeme a pokrájíme na drobné kousky, necháme podusit na másle. Vzniklou směs zaprášíme hladkou moukou a zalijeme rybím vývarem. Pečlivě rozšleháme a necháme vařit. Do vařící polévky přidáme rýži, kterou jsme předtím pečlivě proprali pod vodou. Rýži necháme v polévce vařit, než změkne.

3

Na závěr do polévky vmícháme dva rozšlehané žloutky a mletou papriku zpěněnou na trošce másla. Dle chuti přidáme trochu citrónové šťávy.

4

Před servírování posypeme sekanou petrželkou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept