Hovězí vývar s drožďovými nočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar s drožďovými nočky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 18905 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
30 g | Celer řapíkatý |
10 g | Droždí |
500 ml | Hovězí vývar základní |
10 g | Mouka pšeničná hrubá |
30 g | Mrkev kořen |
0 hrst | Muškátový květ |
30 g | Petržel kořen |
0 hrst | Petržel - nať |
15 g | Strouhanka |
0 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 458,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Droždí, Hovězí vývar základní, Muškátový květ, Petržel kořen, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vývar s drožďovými nočky postup přípravy receptu:
1 | Hovězí vývar spolu s kořenovou zeleninou uvedeme do varu. |
2 | Rozšleháme si vejce spolu se solí, přidáme rozdrobené droždí, muškátový květ a smícháme se strouhankou a moukou, dokud nevznikne těsto. Z těsta vyrobíme menší kuličky, které ve vroucím vývaru pozvolna 5 min. vaříme. |
3 | Polévku ozdobíme petželkou. |