Krevetová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetová polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18906 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1000 ml | Hovězí vývar základní |
250 g | Krevety tygří - loupané |
40 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 g | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 155,3mg |
Draslík | 390,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetová polévka postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé krevetky dobře omyjeme a vaříme 10-15 minut. |
2 | Po vychladnutí je očistíme od střívka. |
3 | Připravíme si jíšku z mouky a másla (polovina dávky másla), kterou přelijeme masovým vývarem. Dobře promícháme a necháme 20 minut vařit. Do hotové polévky přidáme maso z krevet, sůl a mletou papriku zpěněnou na másle. |
Receptu nerozumím..