Polévka z mořských plodů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z mořských plodů
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18907 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
70 g | Cibule |
1 špetka | Fenykl obecný |
30 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mořské plody mix |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 233,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 521,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fenykl obecný, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořské plody mix, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z mořských plodů postup přípravy receptu:
1 | Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme nakrájená rajčata a česnek utřený se solí. Přidáme 1400 ml vody, pepř, trochu fenyklu a šafránu, přilijeme víno a uvedeme k varu. |
2 | Mořské plody vhodíme do vařící vody a vaříme do změknutí. |
3 | Uvařené maso vložíme do připraveného vývaru, dochutíme dle potřeby solí. Podáváme posypané nakrájenou petrželkou. |