Jednoduchý recept

Rajčatová polévka

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 18908
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr krupice
50 g Máslo čerstvé
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
1000 g Rajčata
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 958kJ
9% Sacharidy 31 g
15% Tuky 11 g
4% Sodík 82 mg
9% Bílkoviny 5 g

Rajčatová polévka postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme a zbavíme slupek, poté dáme s trochou vody vařit do změknutí. Uvařená rajčata rozmačkáme.

2

Z mouky a másla si připravíme světlou jíšku, do které přidáme rozmačkaná rajčata. Zalijeme vodou, dochutíme solí a pepřem, přisypeme cukr a dáme vařit.

3

Hotovou polévku servírujeme s kousky citrónu a sekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept