Jednoduchý recept

Dvoubarevné pusinky

  • Belgie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 1891
Kategorie: Cukroví

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová šťáva
100 g Čokoláda hořká
200 g Cukr třtinový
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 138 kcal
Kilojoule 579kJ
7% Sacharidy 26 g
4% Tuky 3 g
2% Sodík 35 mg
4% Bílkoviny 2 g

Dvoubarevné pusinky postup přípravy receptu:

1

Z bílků a citrónové šťávy ušleháme tuhý sníh, přisypeme cukr a znovu šleháme. Tuhý sníh dáme do cukrářského sáčku, rozevřeme ho a na jedné staně do něj vsuneme držadlo vařečky, vznikne dutina od shora až do špičky sáčku. Nalijeme do ní vlažnou, rozpuštěnou čokoládu.

2

Na plech s pečícím papírem tvoříme pusinky o průměru 5 cm.

3

Pečeme zhruba hodinu, potom vypneme troubu a pusinky v ní necháme vychladnout.

Poznámka

Pusinky pečeme v mírné troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept