Kořeněná slepičí polévka s nudličkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná slepičí polévka s nudličkami
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18912 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
10 ml | Citronová šťáva |
1 špetka | Muškátový květ |
100 g | Nudle vaječné |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
1,5 kg | Slepice |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 195,5mg |
Draslík | 404,7mg |
Vláknina | 929,7mg |
Vitamín A | 234,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Muškátový květ, Nudle vaječné, Slepice, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněná slepičí polévka s nudličkami postup přípravy receptu:
1 | Dobře omytou a očištěnou slepici vložíme do studené osolené vody a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme pod pokličkou do změknutí masa. |
2 | Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a pokrájíme na drobné kousky. |
3 | Vývar přecedíme, přidáme do něj pokrájené maso, pepř a špetku muškátového květu. Zavaříme nudličky a povaříme ještě asi 10 minut. |
4 | Do hotové polévky vmícháme rozšlehaný žloutek s citronovou šťávou a posekanou petrželku. |