Svatební polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svatební polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18914 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
6 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Hovězí maso přední |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 362,3mg |
Draslík | 975,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svatební polévka postup přípravy receptu:
1 | Malé množství vývaru rozmícháme s vejcem, citrónovou šťávou a moukou. Vzniklou směs vlijeme do vařícího vývaru a dobře rozmícháme. |
2 | Hovězí maso uvaříme v osolené vodě, poté slijeme a maso pokrájíme na menší kousky. |
3 | Hotovou polévku dosolíme dle chuti a zalijeme červenou paprikou zpěněnou na másle. |