Rýžová polévka s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžová polévka s jogurtem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18915 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 l | Hovězí vývar základní |
200 ml | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 g | Máta |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Paprika mletá sladká |
100 g | Rýže předvařená (parboiled) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 19,2mg |
Draslík | 328,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Jogurt bílý, Máta, Paprika mletá sladká, Rýže předvařená (parboiled), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžová polévka s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Masový vývar přivedeme k varu, poté přidáme propláchnutou rýži. Vaříme do jejího změknutí. |
2 | Jogurt smícháme s rozpuštěným máslem a moukou, poté vmícháme do vývaru. Vaříme na mírném plameni 5 minut. |
3 | Servírujeme posypané nadrobno nasekanou mátou, přelité paprikou zpěněnou na másle. |