Jednoduchý recept

Polévka z mletého masa a jogurtu

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 18916
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

4 stroužek Česnek
70 g Cibule
300 ml Jogurt bílý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Maso mleté - mix
10 g Máta
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Nudle vaječné
6 g Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
10 g Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 563kJ
6% Sacharidy 21 g
36% Tuky 27 g
6% Sodík 113 mg
23% Bílkoviny 13 g

Polévka z mletého masa a jogurtu postup přípravy receptu:

1

Cibuli pokrájíme na drobné kousky, zpěníme na másle a přidáme rajčatový protlak. Poté přilijeme vodu, dobře zamícháme a přivedeme k varu.

2

Než se polévka začne vařit, připravíme si mleté maso, které smícháme s nakrájenou petrželkou, solí a pepřem. Z masa tvarujeme kuličky velikosti lískových oříšků, které obalíme v mouce.

3

Masové kuličky přidáme do vařícího se vývaru společně s nudlemi a povaříme 10 minut.

4

Do odstavené polévky vmícháme jogurt s utřeným česnekem, posypeme nasekanou mátou a přelijeme paprikou zpěněnou na másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept