Zeleninová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18918 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
200 g | Celer bulvový |
60 g | Cibule |
1,4 l | Hovězí vývar základní |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
10 g | Petržel - nať |
200 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 63,4mg |
Draslík | 501,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 222,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej stolní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu dobře očistíme a pokrájíme na drobné kostičky, zalijeme vývarem a vaříme až do změknutí. |
2 | Žloutek smícháme s moukou, olejem a mlékem. Vzniklou směs vmícháme do polévky a vaříme 10 minut. Polévku osolíme a servírujeme posypanou nakrájenou petrželkou. |