Recept

Jemná bramborová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 18919

Ingredience

250 g Brambory
4 krajíc Chléb konzumní
70 g Cibule
1000 ml Hovězí vývar základní
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 353 kcal
Kilojoule 1 476kJ
12% Sacharidy 45 g
16% Tuky 12 g
36% Sodík 729 mg
28% Bílkoviny 16 g

Jemná bramborová polévka postup přípravy receptu:

1

Cibuli pokrájíme na drobné kousky, zpěníme na másle a poprášíme moukou. Zalijeme vývarem a přivedeme v varu.

2

Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, osolíme a vaříme do změknutí brambor.

3

Vařené brambory v polévce rozmačkáme na kaši, do polévky přilijeme mléko a opět uvedeme k varu.

4

Poté sejmeme z plotny a vmícháme do polévky rozmíchaný vaječný žloutek.

5

Servírujeme s nasucho opečenými kostičkami chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept