Jemná bramborová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemná bramborová polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18919 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
4 krajíc | Chléb konzumní |
70 g | Cibule |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 110,8mg |
Draslík | 451,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 108,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemná bramborová polévka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli pokrájíme na drobné kousky, zpěníme na másle a poprášíme moukou. Zalijeme vývarem a přivedeme v varu. |
2 | Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, osolíme a vaříme do změknutí brambor. |
3 | Vařené brambory v polévce rozmačkáme na kaši, do polévky přilijeme mléko a opět uvedeme k varu. |
4 | Poté sejmeme z plotny a vmícháme do polévky rozmíchaný vaječný žloutek. |
5 | Servírujeme s nasucho opečenými kostičkami chleba. |