Panforte - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Panforte
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1892 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
80 g | Kandovaná citronová kůra |
100 g | Kandovaná pomerančová kůra |
80 g | Mandle |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Med včelí |
80 g | Mouka polohrubá |
80 g | Ořechy lískové |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 1,2mg |
Draslík | 62,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Med včelí, Ořechy lískové, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná citronová kůra, Kandovaná pomerančová kůra, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Panforte postup přípravy receptu:
1 | Nejprve na suché pánvi zprudka opražíme mandle a oříšky. Poté je nasekáme nahrubo. Promícháme s moukou, špetkou skořice a kandovanou citronovou a pomerančovou kůrou nakrájenou na kousky. |
2 | Troubu předehřejeme na 180C. |
3 | V hrci zahřejeme na mírném ohni med, cukr a 5lžic vody. Zvolna mícháme dokud nezískáme sirup. Hotový sirup přilijeme za stálého míchání k ořechové směsi. Těsto nalijeme do vymazané koláčové formy a pečeme 30minut. Hotové panforte necháme vychladnout ve formě. |
4 | Servírujeme nakrájené na malé kousky, posypané moučkovým cukrem a skořicí. |
Poznámka
Dezert je poměrně těžký, proto servírujeme malé kousky.