Bramborová polévka s jablkem a roketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s jablkem a roketou
Bramborová polévka s jablkem a roketou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 18927 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
900 g | Brambory |
1 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
450 g | Jablka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř 4 barev |
15 g | Roketa |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 61,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Jablka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Pepř 4 barev, Roketa, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s jablkem a roketou postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém másle restujeme spolu s brambory červenou cibuli nakrájenou na čtvrtky. Asi po pěti minutách zalijeme předem připraveným kuřecím vývarem, okořeníme mletým pepřem a citrónovou štávou. |
2 | Když vývar začne vřít, přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená jablka. |
3 | Zmírníme oheň, přiklopíme hrnec a na mírném ohni vaříme dalších 15 minut. Důkladně omyjeme roketu a přidáme do hrnce. |
4 | Vše vaříme tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké. |
5 | Polovinu polévky rozmixujeme a zbytek polévky touto rozmixovanou zeleninou zahustíme. |
6 | Polévku už jen okořeníme špetkou soli a barevného pepře. |
7 | Podáváme ozdobenou plátkem jablka a kouskem čerstvé rokety. |