Recept

Krevety s červenou kari pastou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 18928
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

10 ks Bazalka
1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
3 ks Chilli paprička sušená
2 ks Citronela
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Garnátová pasta
2 ks Kafirové listy
0,3 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
12 ks Krevety tygří - loupané
200 ml Mléko kokosové
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka rybí
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

118% Kalorie 2,322 kcal
Kilojoule 9 713kJ
31% Sacharidy 111 g
101% Tuky 76 g
137% Sodík 3 g
1235% Bílkoviny 695 g

Krevety s červenou kari pastou postup přípravy receptu:

1

Nejprve si v mlýnku na koření umeleme suché suroviny, které potřebujeme k přípravě kari pasty. Smícháme se zbylými surovinami, rozmělníme v hmoždíři nebo rozmixujeme na hladkou pastu.

2

Česnek dozlatova opečeme na pánvi nebo woku s rozehřátým olejem, vmícháme lžíci červené kari pasty, 1 minutu opékáme, přidáme thajskou rybí omáčku, cukr, polovinu kokosového mléka a zamícháme.

3

Přidáme krevety a 3-4 minuty dusíme na mírném ohni. Když změní barvu, opatrně vmícháme zbývající kokosové mléko, listy makrutu, červenou chilli papričku a ještě 2-3 minuty zvolna dusíme.

4

Nakonec přidáme listy bazalky, vše řádně zamícháme a můžeme servírovat.

Poznámka

Pokud nám zbude kari pasta, můžeme ji použít na ochucení třeba náplně do sendvičů z fazolí pinto, tuňáka, jarní cibulky a limetové šťávy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept