Jednoduchý recept

Indická bramborová polévka

  • Indonésie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 18932

Ingredience

230 g Brambory
1 ks Chilli paprička sušená
1 ks Cibule
1 kávová lžička Garam masala
100 g Hrášek
4 polévková lžíce Jogurt bílý
1 kávová lžička Kmín římský
1 polévková lžíce Koriandr mletý
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
900 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 006kJ
10% Sacharidy 37 g
10% Tuky 7 g
56% Sodík 1 g
17% Bílkoviny 10 g

Indická bramborová polévka postup přípravy receptu:

1

Na zahřátém rostlinném oleji restujeme spolu s cibulí nakrájené brambory, pokud možno moučné odrůdy. Po pěti minutách přidáme kmín, špetku koriandru a opékáme ještě jednu minutu. Vše zalijeme zeleninovým vývarem, může být i z kostky.

2

Nyní přidáme chilli papričku, garam masalu a přivedeme k varu. Hrnec přiklopíme, oheň zmírníme a vaříme dalších 20 minut.

3

Když se brambory začnou rozpadat, přidáme hrášek a vaříme ještě pět minut. Stáhneme polévku z ohně, vmícháme bílý jogurt, okořeníme špetkou soli a pepře dle chuti.

4

Ihned podáváme ozdobené koriandrem.

Poznámka

K polévce se výborně hodí bílé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept