Indická bramborová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indická bramborová polévka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 18932 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
230 g | Brambory |
1 ks | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Garam masala |
100 g | Hrášek |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 polévková lžíce | Koriandr mletý |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
900 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 4,9mg |
Draslík | 869,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,7mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chilli paprička sušená, Cibule, Hrášek, Jogurt bílý, Kmín římský, Koriandr mletý, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indická bramborová polévka postup přípravy receptu:
1 | Na zahřátém rostlinném oleji restujeme spolu s cibulí nakrájené brambory, pokud možno moučné odrůdy. Po pěti minutách přidáme kmín, špetku koriandru a opékáme ještě jednu minutu. Vše zalijeme zeleninovým vývarem, může být i z kostky. |
2 | Nyní přidáme chilli papričku, garam masalu a přivedeme k varu. Hrnec přiklopíme, oheň zmírníme a vaříme dalších 20 minut. |
3 | Když se brambory začnou rozpadat, přidáme hrášek a vaříme ještě pět minut. Stáhneme polévku z ohně, vmícháme bílý jogurt, okořeníme špetkou soli a pepře dle chuti. |
4 | Ihned podáváme ozdobené koriandrem. |
Poznámka
K polévce se výborně hodí bílé pečivo.