Recept

Provensálské vánoční pečivo

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept
3 1 Provensálské vánoční pečivo 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1895

Ingredience

90 g Cukr moučkový
25 g Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
250 ml Olej olivový extra panenský
1 ks Vejce slepičí
250 ml Voda z pomerančových květů

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 481 kcal
Kilojoule 2 014kJ
14% Sacharidy 49 g
38% Tuky 29 g
5% Sodík 99 mg
13% Bílkoviny 7 g

Provensálské vánoční pečivo postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme kvásek z kvasnic a trochy teplé vody. Promíchíme s moukou a cukrem. Přilijeme olivový olej, 250ml vody, vodu z pomerančových květů a rozšlehané vejce. Směs zpracováváme dokud nevznikne hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme cca 2 hodiny při pokojové teplotě vykynout do dvojnásobného objemu.

2

Poté těsto rozválíme a vytvoříme z něj plát o tloušťce 1cm. Nožem uděláme zářezy a roztáhneme je od sebe tak, aby vznikly díry. Necháme ještě 1hodinu kynout.

3

Troubu předehřejeme na 200C.

4

Těsto vložíme na vymazaný plech a pečeme dohněda cca 20minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept