Zapečené brambory se špenátem a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory se špenátem a houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18950 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
4 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Med včelí |
3 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
4 ks | Šalotka |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
350 g | Shiitake houby |
250 g | Špenát listový čerstvý |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 115g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,2mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Med včelí, Olej arašídový (podzemnicový), Šalotka, Shiitake houby, Špenát listový čerstvý, Sýr Niva (Rokfór), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory se špenátem a houbami postup přípravy receptu:
1 | Celé, omyté brambory uvaříme do poloměkka, podélně rozkrojíme a vydlabeme. |
2 | Na pánvi na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku a houby Shiitake. Přidáme nasekaný česnek a omyté špenátové listy. Po chvíli přilijeme med smíchaný s sherry. |
3 | Připravenou směsí naplníme vydlabané brambory, povrch posypeme rozdrobeným sýrem a pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |