Recept

Marocký salát s kuskusem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 18951
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Hrozinky
1 kávová lžička Kmín římský
2 kávová lžička Koriandr čerstvý
0,5 kávová lžička Kurkuma
230 g Kuskus
90 g Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
5 ks Skořice celá
1 špetka Sůl
200 g Tuňák v oleji

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 568 kcal
Kilojoule 2 377kJ
30% Sacharidy 110 g
12% Tuky 9 g
5% Sodík 105 mg
47% Bílkoviny 26 g

Marocký salát s kuskusem postup přípravy receptu:

1

Na pánvi na silném ohni opražíme semena koriandru, celou skořici, římský kmín, když začne kmín praskat a vonět, přesypeme tuto směs do mlýnku na koření nebo do hmoždíře, paličkou rozmělníme nebo v mlýnku rozemeleme a odložíme.

2

Na jiné pánvi rozehřejeme na slabém ohni olej a za občasného míchání opékáme 7-8 minut cibuli, dokud nezměkne a nezezlátne. Přidáme česnek, opékáme ještě minutu, vmícháme kajenský pepř, kurkumu, rozdrcené pražené koření, zahříváme ještě další minutu, odstavíme, vmícháme citronovou šťávu a touto směsí ochutíme kuskus, který jsme připravili dle návodu na obalu, ale nedávali jsme do něj máslo.

3

Přidáme rozinky, pokrájená rajčata, kousky tuňáka, salátovou okurku, jarní cibulky, nakrájený čerstvý koriandr, dle chuti osolíme, opepříme a řádně promícháme.

4

Necháme úplně vychladnout a servírujeme.

Poznámka

Kuskus je tradiční severoafrický pokrm ze semoliny zpracované na drobné kuličky. U nás bývá obvykle k dostání instantní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept