Cibulačka s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulačka s hovězím masem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18952 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
100 g | Chléb konzumní |
2 ks | Cibule |
1 hrst | Houby sušené |
100 g | Hovězí maso přední |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Polévkové koření |
2 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 138,2mg |
Draslík | 401,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Kmín celý, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Houby sušené, Petržel - nať, Polévkové koření, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulačka s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Omyté hovězí maso vložíme do hrnce s vodou a uvaříme doměkka. |
2 | Do vývaru přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, očištěnou kořenovou zeleninu, nakrájené, podušené houby a oloupaný česnek. Vše uvaříme doměkka a potom přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a okořeníme kmínem. Do polévky zašleháme celá vejce a necháme je srazit. Dochutíme polévkovým kořením a podle chuti osolíme. |
3 | Nakonec do polévky přidáme uvařené maso nakrájené na kousky a nasekanou petrželku. |
4 | Do každé porce vložíme na kostičky nakrájený, nasucho osmažený chléb. |