Kuřecí vývar s vejci a citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí vývar s vejci a citronem
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18953 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Citrony |
50 g | Rýže loupaná |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
1,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 143,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Rýže loupaná, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí vývar s vejci a citronem postup přípravy receptu:
1 | Do vařícího kuřecího vývaru vsypeme propláchnutou rýži a povaříme 10 minut. |
2 | Žloutky ušleháme se lžící vody do pěny. Z citronů vymačkáme šťávu a vmícháme ke žloutkům. Nakonec přišleháme trochu horkého vývaru a směs za stálého míchání přiléváme zpět do vývaru. |
3 | Polévku jen prohřejeme asi 2 minuty - nesmí se vařit. |