Moučná polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moučná polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18954 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 l | Hovězí vývar základní |
120 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Paprika mletá sladká |
6 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 189,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moučná polévka postup přípravy receptu:
1 | Máslo pečlivě utřeme s moukou do jemné pasty, zalijeme vývarem a dobře rozmícháme. Osolíme a dáme na 20 minut vařit. |
2 | Hotovou polévku přelijeme paprikou zpěněnou na másle. |
3 | Servírujeme posypané nasekanou petrželkou. |