Dršťková polévka z Turecka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dršťková polévka z Turecka
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18958 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 kg | Dršťky syrové |
30 g | Máslo čerstvé |
60 dkg | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 g | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 314,0mg |
Draslík | 236,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Dršťky syrové, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dršťková polévka z Turecka postup přípravy receptu:
1 | Pečlivě omyté dršťky zalijeme 1,5 l vody a osolíme. Dáme vařit do tlakového hrnce (popř. normálního). |
2 | Po uvaření drštěk si připravíme základ z rozpuštěného másla a mouky, lehce opražíme a zalijeme vývarem z masa. Vše dobře rozmícháme a přidáme dršťky. Za stálého míchání povaříme. |
3 | Do takřka hotové polévky přidáme papriku opraženou se lžící másla a ocet smíchaný s utřeným česnekem. |
4 | Polévku servírujeme s dílky citronu. |