Jednoduchý recept

Sázená vejce na špenátu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 18960

Ingredience

500 g Baby špenát
70 g Cibule
50 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
40 g Tuk rostlinný
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 811kJ
4% Sacharidy 14 g
46% Tuky 34 g
25% Sodík 506 mg
38% Bílkoviny 21 g

Sázená vejce na špenátu postup přípravy receptu:

1

Špenát dobře omyjeme a natrháme na menší kousky. Ty potom za častého míchání podusíme v hrnci. Změklé listy utřeme na prkénku širším nožem do jemné pasty.

2

Pokrájenou cibulku osmažíme na rozehřátém másle, přidáme pastu ze špenátu a masový vývar. Nezapomínáme stále míchat, aby se špenát nepřipálil.

3

Hotový špenát servírujeme na menší talířky.

4

Poté si usmažíme na rozehřátém tuku vajíčka tak, aby bílek byl tuhé konzistence, žloutek mírně tekutý.

5

Usmažená vajíčka klademe na připravený špenát. Dosolíme a dopepříme dle libosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept