Tuňákový salát s cherry rajčátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 7 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákový salát s cherry rajčátky
Celkový čas: | 7 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 18962 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 ks | Rajčata Cherry |
80 g | Rukola |
1 špetka | Sůl |
300 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 827,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Citrony, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčata Cherry, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákový salát s cherry rajčátky postup přípravy receptu:
1 | Česnek a petrželku nakrájejte nadrobno, nasypte do mísy, smíchejte s citronovou kůrou a nechte uležet. |
2 | Na středně rozpálené pánvi osmažte tuňákové steaky zlehka potřené olejem z obou stran, 1 minutu z každé strany. |
3 | Do misky přidejte přepůlená rajčátka, rukolu, sůl a pepř. Zalijte olejem a balzamikovým octem. |
4 | Dobře promíchejte a rozdělte na dva talíře. |
5 | Tuňáka nakrájejte na plátky silné 1 cm, položte na salát, pokapejte zbylým dresinkem ze salátu a podávejte. |