Salát s vajíčkem a mortadelou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s vajíčkem a mortadelou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 18963 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
20 g | Oříšky piniové |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
100 g | Rukola |
150 g | Salám Mortadela |
300 g | Salát ledový |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 267,8mg |
Draslík | 574,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Oříšky piniové, Paprika žlutá, Rajčata, Salát ledový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rukola, Salám Mortadela mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s vajíčkem a mortadelou postup přípravy receptu:
1 | Vejce vařte 8 minut, poté zchlaďte pod studenou tekoucí vodou, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. |
2 | Piniové oříšky restujte na středním plameni 2 minuty dozlatova, nechte zchladnout. |
3 | Do velké mísy dejte listy salátu, přisypte piniové oříšky, nakrájený salám, papriku nakrájenou na proužky zbavenou semen, pepř a sůl. Zakápněte balzamikovým octem a olejem, zlehka promíchejte a dejte na 4 talíře. |
4 | Ozdobte vejci a rajčaty nakrájenými na čtvrtiny. |