Jednoduchý recept

Salát s vajíčkem a mortadelou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 18963
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
20 g Oříšky piniové
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
100 g Rukola
150 g Salám Mortadela
300 g Salát ledový
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 263kJ
3% Sacharidy 9 g
31% Tuky 23 g
9% Sodík 172 mg
28% Bílkoviny 16 g

Salát s vajíčkem a mortadelou postup přípravy receptu:

1

Vejce vařte 8 minut, poté zchlaďte pod studenou tekoucí vodou, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.

2

Piniové oříšky restujte na středním plameni 2 minuty dozlatova, nechte zchladnout.

3

Do velké mísy dejte listy salátu, přisypte piniové oříšky, nakrájený salám, papriku nakrájenou na proužky zbavenou semen, pepř a sůl. Zakápněte balzamikovým octem a olejem, zlehka promíchejte a dejte na 4 talíře.

4

Ozdobte vejci a rajčaty nakrájenými na čtvrtiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept