Ztracená vejce s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ztracená vejce s jogurtem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18964 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
250 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 g | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
20 g | Tuk rostlinný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 506,9mg |
Draslík | 372,7mg |
Vláknina | 748,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ztracená vejce s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce si dáme vařit okyselenou a osolenou vodu. Hrnec naplníme asi do 1/3 objemu. Přivedeme k varu. |
2 | Do vařící vody vlijeme vajíčko, které jsme si nejprve vyklepli do misky s troškou vody. Při přelévání vejce do vařící vody se snažíme vejce udržet v jednolitém větším tvaru. Vaříme ještě asi 4 minuty. |
3 | Uvařená vejce servírujeme přelitá jogurtem, mírně osolená a dochucená paprikou zpěněnou na rozpáleném tuku. |