Hovězí carpaccio - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 66 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí carpaccio
Celkový čas: | 66 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 18968 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
120 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Majonéza |
25 g | Mandle plátky |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Rukola |
60 g | Salát Lollo Biondo |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 270,5mg |
Draslík | 404,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hovězí svíčková, Majonéza, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Mandle plátky, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rukola, Salát Lollo Biondo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí carpaccio postup přípravy receptu:
1 | Syrové hovězí maso nakrájejte na 4 tenké plátky, vložte mezi fólie a naklepejte natenoučko. Plátky rozdělte na dva talíře. |
2 | Šťávu z jednoho citronu smíchejte s olejem a vidličkou našlehejte. |
3 | Plátky masa potřete citronovým dresinkem, přikryjte fólií a dejte na 50 minut uležet do lednice. |
4 | V misce smíchejte hořčici, majonézu a 1 lžíci vody. Dobře promíchejte. |
5 | Vejce vařte 6 minut, poté zchlaďte pod proudem studené vody, oloupejte a přepulte. |
6 | Salát pokapejte citronovým dresinkem. |
7 | Talíře vyndejte z ledničky, sejměte fólii, pokapejte hořčicovým dresinkem, rozložte salátové listy a ozdobte půlkami vajec, posypte praženými plátky mandlí, okořeňte a podávejte. |