Tagliatelle s fetou a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s fetou a zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 18970 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
10 ks | Bazalka |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
1 ks | Lilek |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 ks | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Feta |
250 g | Těstoviny Tagliatelle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 5,1mg |
Draslík | 502,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Cuketa, Lilek, Paprika žlutá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Sýr Feta, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s fetou a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Na větší rozpálené pánvi usmažte na oleji nadrobno nakrájenou cibuli doměkka, poté přisypte lilek nakrájený na malé kostičky a smažte 5 minut, přidejte papriku nakrájenou na kostičky, smažte 3 minuty, potom cuketu nakrájenou na kostičky a přepůlená rajčátka. |
2 | Osolte, opepřete a za občasného míchání smažte 8 minut. |
3 | Tagliatelle uvařte v dostatečném množství vody na skus, sceďte a přisypte na pánev, vše promíchejte a vypněte. |
4 | Přidejte sýr nakrájený na kostičky a bazalku, promíchejte a můžete podávat. |