Pikantní těstoviny s hřiby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní těstoviny s hřiby
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 18974 |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
400 g | Fazole bílé sterilované |
20 g | Houby sušené |
100 g | Hrášek mražený |
1 ks | Pórek |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
300 g | Těstoviny Fettuccine |
100 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 865,2mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Fazole bílé sterilované, Hrášek mražený, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Pórek, Těstoviny Fettuccine, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní těstoviny s hřiby postup přípravy receptu:
1 | Houby dejte na 20 minut do teplé vody nasáknout, poté vymačkejte přebytečnou vodu, tu si schovejte, houby dejte stranou. |
2 | Bílou část pórku nakrájejte na tenká kolečka. |
3 | Do většího rozpáleného hrnce nalijte olej, nasypte pórek a smažte na středním ohni 5 minut za občasného míchání, přidejte houby, víno a minutu vařte, přilijte vývar a 6 lžic vody zbylé z namáčení hub. |
4 | Přisypte rozmražený hrášek, fazole, chilli koření, rozmarýn a sůl. Vařte 6 minut za občasného míchání. |
5 | Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody na skus, sceďte a přisypte do hrnce, promíchejte a podávejte. |