Kuřecí polévka s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí polévka s citronem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | olc |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (2%) |
ID receptu: | 18976 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
8 ks | Cibulka jarní |
3 ks | Citrony |
250 g | Kuřecí prsa |
60 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 99,3mg |
Draslík | 483,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 18,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibulka jarní, Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí polévka s citronem postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozehřejeme v hrnci. Přidáme zeleninu a kuřecí maso. Na mírném ohni dusíme 8 minut. |
2 | Z citronů okrájíme tenkou vrstvu kůry a povaříme ji 3 minuty ve vodě. Oloupané citrony rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu. |
3 | Citronovou kůru a vymačkanou šťavu přidáme do hrnce společně se zeleninou a masem, přilijeme kuřecí vývar. |
4 | Polévku přivedeme k varu a vaříme cca 50 minut. Necháme vychladnout a rozmixujeme do hladka. Polévku ohřejeme a dochutíme, postupně do ní vmícháme smetanu. Nevaříme polévku znovu. |
5 | Hotovou polévku nalijeme do talířů, nebo do polévkové mísy a dochutíme plátky citronu s petrželkou. |
Poznámka
Místo citronů mužeme použít pomeranče. A nahradíme-li navíc kuřecí maso kachním, připravíme kachní pomerančovou polévku.