Recept

Salát Nicoise s tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 18978
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Zálivka
2 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
2 kávová lžička Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Hořčice
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Salát Nicoise s tuňákem
50 g Ančovičky konzervované
450 g Brambory
120 g Fazolové lusky zelené
180 g Okurka salátová
250 ml Olej olivový
50 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
1 ks Salát ledový
1 špetka Sůl
360 g Tuňák obecný
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 316kJ
7% Sacharidy 24 g
47% Tuky 35 g
42% Sodík 832 mg
66% Bílkoviny 37 g

Salát Nicoise s tuňákem postup přípravy receptu:

1

V mírně osolené vodě vaříme 9 minut brambory, přidáme přepůlené, zbytků stopek zbavené fazolky, vaříme ještě tři minuty, slijeme vodu, brambory a fazolky prudce ochladíme pod tekoucí vodou, necháme okapat a odložíme.

2

Uvaříme si vejce v osolené vodě 7-9 minut (po 7 minutách jsou nahniličko a po 9 minutách natvrdo), ochladíme je studenou tekoucí vodou a také odložíme.

3

Olivovým olejem po obou stranách potřeme, osolíme a opepříme omyté a papírovými utěrkami osušené maso z tuňáka a na předehřáté žebrované ploténce 2-3 minuty opékáme z každé strany, aby maso bylo křehké, ale uprostřed musí zůstat narůžovělé místo. Pak steaky odložíme.

4

V misce šleháme hořčici, česnek, citronovou šťávu, bazalku, sůl, pepř a nakonec všleháme olivový olej. Na talíře rozdělíme na listy rozebraný a na kousky natrhaný ledový salát. Dáme na něj brambory a fazolky, rajčata, olivy, okurku a promícháme. Navrch upravíme oloupaná a podélně na čtvrtky nakrájená vejce a okapané ančovičky (sardele).

5

Rozebereme tuňákové steaky, upravíme také na salát, přelijeme zálivkou a ihned servírujeme.

Poznámka

Maso z čerstvého tuňáka je možno nahradit tuňákem v olivovém oleji, olej slijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept