Thajský salát s plody moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajský salát s plody moře
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18986 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 kávová lžička | Olej sezamový |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Omáčka sojová světlá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Thajský salát s plody moře | |
0,5 ks | Cibule |
8 ks | Krevety tygří - loupané |
450 g | Mušle slávky |
350 g | Olihně |
0,5 ks | Paprika červená |
120 g | Sójové výhonky |
120 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 859,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,9mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová kůra, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Sůl, Zázvor celý, Cibule, Mušle slávky, Olihně, Paprika červená, Sójové výhonky, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý, Krevety tygří - loupané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajský salát s plody moře postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci s malým množstvím vody vaříme pod pokličkou 3-4 minuty vydrhnuté a byssových vláken zbavené slávky. Občas hrncem potřeseme a slávky, které se neotevřou ani po 4 minutách, vyhodíme. Slávky necháme vychladnout a v tekutině, ve které se vařily, povaříme 5 minut na mírném ohni velké krevety, přidáme olihně, vaříme další 2 minuty, plody moře vyjmeme děrovanou naběračkou, ponoříme je do studené vody, necháme je okapat a tekutinu, ve které se vařily, uschováme. |
2 | Uvařené krevety, olihně, velké krevety a vyloupané slávky dáme do mísy, mísu přikryjeme a na hodinu uložíme do ledničky. |
3 | Suroviny na přípravu zálivky, kromě slunečnicového a sezamového oleje, rozmixujeme na hladkou pastu, přidáme oba oleje, tekutinu, ve které se vařily plody moře, 4 lžíce studené vody, sůl, pepř a ještě chvíli mixujeme. |
4 | Chvilku před servírováním smícháme v míse červenou papriku, cibuli, čínské zelí, sójové výhonky, ochutíme 2-3 lžícemi zálivky, upravíme na velký talíř a zbývající zálivku smícháme s plody moře a přidáme k zelenině. Řádně promícháme a servírujeme. |