Jednoduchý recept

Jáhlová kaše

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 18987

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
75 g Jáhly - loupané proso
300 ml Mléko sójové
1 polévková lžíce Sirup javorový
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 815kJ
20% Sacharidy 71 g
12% Tuky 9 g
1% Sodík 25 mg
30% Bílkoviny 17 g

Jáhlová kaše postup přípravy receptu:

1

Jáhly nasypeme do většího sítka a přelijeme dvakrát až třikrát vařící vodou, čímž jáhly spaříme.

2

Jáhly ze sítka vyklopíme do hrnce, přidáme vodu a vaříme doměkka asi 25 minut. Jáhly scedíme a naředíme sojovým mlékem na kašovitou konzistenci.

3

Hotovou kaši ochutíme citronovým olejem nebo nastrouhanou citronovou kůrou.

Poznámka

Jáhly také můžeme nechat ve vodě, ve které se vařily, a postupně vmíchávat sušené sojové mléko. Kaši dosladíme podle chuti až na talíři a to medem nebo javorovým sirupem. Použijeme-li stévii, případně sirup s umělými sladidly, je tento pokrm vhodný též pro diabetiky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept