Jáhlová kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhlová kaše
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 18987 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
75 g | Jáhly - loupané proso |
300 ml | Mléko sójové |
1 polévková lžíce | Sirup javorový |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 164,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Jáhly - loupané proso, Sirup javorový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko sójové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jáhlová kaše postup přípravy receptu:
1 | Jáhly nasypeme do většího sítka a přelijeme dvakrát až třikrát vařící vodou, čímž jáhly spaříme. |
2 | Jáhly ze sítka vyklopíme do hrnce, přidáme vodu a vaříme doměkka asi 25 minut. Jáhly scedíme a naředíme sojovým mlékem na kašovitou konzistenci. |
3 | Hotovou kaši ochutíme citronovým olejem nebo nastrouhanou citronovou kůrou. |
Poznámka
Jáhly také můžeme nechat ve vodě, ve které se vařily, a postupně vmíchávat sušené sojové mléko. Kaši dosladíme podle chuti až na talíři a to medem nebo javorovým sirupem. Použijeme-li stévii, případně sirup s umělými sladidly, je tento pokrm vhodný též pro diabetiky.