Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 18990
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr třtinový
50 g Hrozinky
1 polévková lžíce Olej olivový
50 g Oříšky piniové
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
700 g Rejnok křídlo
2 ks Rozmarýn čerstvý
450 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 572kJ
8% Sacharidy 28 g
18% Tuky 13 g
18% Sodík 353 mg
74% Bílkoviny 42 g

Salát z rejnoka postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci pod pokličkou vaříme 4–5 minut křídla (rejnok se prodává čerstvý a konzumují se pouze křídla) z rejnoka, bobkový list, rozmarýnu, celý pepř a čtvrtky citronu. Když se maso začne uvolňovat od chrupavky, hrnec odstavíme a vařená křídla necháme 15 minut odpočinout. Křídla vyndáme, oddělíme maso od chrupavek, maso odložíme a chrupavky nepoužíváme.

2

V hrnci prudce ohříváme asi v 1,5 l vody listy špenátu, dokud neovadnou (asi půl minuty), tekutinu slijeme, listy ochladíme tekoucí studenou vodou, nadbytečnou tekutinu vymačkáme a listy odložíme.

3

Červenou cibuli opékáme 3–4 minuty na velké pánvi s rozehřátým olivovým olejem. Když je cibule měkká, ale ne hnědá, přidáme čili papričky, piniové oříšky, česnek, třtinový cukr, rozinky, ještě 1–2 minuty zahříváme a přidáme špenát. Když je špenát prohřátý, opatrně vmícháme kousky masa z rejnoka, ještě minutu zahříváme, osolíme a opepříme.

4

Rozdělíme salát na talíře, ozdobíme nakrájenou petrželkou a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept