Salát z rejnoka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z rejnoka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18990 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
50 g | Hrozinky |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Oříšky piniové |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
700 g | Rejnok křídlo |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
450 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 98,0mg |
Draslík | 986,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,2mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citrony, Cukr třtinový, Hrozinky, Oříšky piniové, Pepř černý celý, Rozmarýn čerstvý, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rejnok křídlo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z rejnoka postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci pod pokličkou vaříme 4–5 minut křídla (rejnok se prodává čerstvý a konzumují se pouze křídla) z rejnoka, bobkový list, rozmarýnu, celý pepř a čtvrtky citronu. Když se maso začne uvolňovat od chrupavky, hrnec odstavíme a vařená křídla necháme 15 minut odpočinout. Křídla vyndáme, oddělíme maso od chrupavek, maso odložíme a chrupavky nepoužíváme. |
2 | V hrnci prudce ohříváme asi v 1,5 l vody listy špenátu, dokud neovadnou (asi půl minuty), tekutinu slijeme, listy ochladíme tekoucí studenou vodou, nadbytečnou tekutinu vymačkáme a listy odložíme. |
3 | Červenou cibuli opékáme 3–4 minuty na velké pánvi s rozehřátým olivovým olejem. Když je cibule měkká, ale ne hnědá, přidáme čili papričky, piniové oříšky, česnek, třtinový cukr, rozinky, ještě 1–2 minuty zahříváme a přidáme špenát. Když je špenát prohřátý, opatrně vmícháme kousky masa z rejnoka, ještě minutu zahříváme, osolíme a opepříme. |
4 | Rozdělíme salát na talíře, ozdobíme nakrájenou petrželkou a ihned servírujeme. |