Recept

Kaše z naklíčeného žita

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 7 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 18993
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

0,5 kávová lžička Fenykl obecný
8 g Kakao - prášek
1 polévková lžíce Kokos sušený
1 polévková lžíce Med včelí
60 ml Mléko sójové
30 g Mouka žitná bílá
1 polévková lžíce Ořechy vlašské
1 kávová lžička Skořice mletá
600 ml Voda pitná
150 g Žito

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 987kJ
23% Sacharidy 85 g
18% Tuky 13 g
1% Sodík 19 mg
23% Bílkoviny 13 g

Kaše z naklíčeného žita postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si naklíčíme žitná zrna. Žito nasypeme do hlubokého talíře a zalijeme studenou vodou. Vodu každý den vyměňujeme, abychom se zbavili kyseliny fytové, která se při klíčení uvolňuje. Klíčky jsou viditelné asi za tři dny.

2

Naklíčená zrna dáme do sítka a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Spolu s mletou skořicí, fenyklem a vodou dáme do mixéru a mixujeme asi tři minuty. Postupně do mixéru přiléváme sojové mléko a přisypáváme žitnou mouku.

3

Takto připravenou směs nalijeme do hrnce a vaříme asi 2 minuty, kdy nám kaše zhoustne. Chceme-li kaši řídkou, mouku nepřidáváme.

4

Hotovou kaši servírujeme na talíři, kde ji ještě přisladíme medem a dochutíme sekanými ořechy. Pro děti lze kaši obarvit kakaovým práškem. Můžeme přizdobit i strouhaným kokosem.

Poznámka

Kakaový prášek lze nahradit alternativou bez chemických přísad – karobem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept